Szkolenie teoretyczne z zakresu wiedzy wymaganej od osób wykonujących czynności związane z uśmiercaniem zwierząt kopytnych

Szkolenie teoretyczne z zakresu wiedzy wymaganej od osób wykonujących czynności związane z uśmiercaniem zwierząt kopytnych

                Szkolenie teoretyczne związane z zakresu wiedzy wymaganej od osób wykonujących czynności związane z uśmiercaniem zwierząt kopytnych (świnie, owce, kozy, cielęta do 6 miesiąca życia), do celów własnej konsumpcji domowej, o których mowa w art. 10 Rozporządzenia Rady (WE) 1099/2009, z dnia 24 września 2009r., w sprawie ochrony zwierząt podczas ich uśmiercania, obejmujące przepisy:  Rozporządzenia Rady (WE) 1099/2009, z dnia 24 września 2009r.,

w sprawie ochrony zwierząt podczas ich uśmiercania, Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997r. o ochronie zwierząt, Rozporządzenie MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI, z dnia 21 października 2010 r., w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny, które powinny być stosowane w przypadku uboju zwierząt poza rzeźnią, na potrzeby własne gospodarstwa., oraz od osób wykonujących czynności związane z uśmiercaniem drobiu, królików i zajęcy (działalność prowadzona w ramach sprzedaży bezpośredniej), o których mowa w art. 11 w/w Rozporządzenia.

Opłata skarbowa 17 zł za wydanie zaświadczenia.

W celu uczestnictwa w szkoleniu należy uiścić opłatę skarbową oraz wysłać drogą mailową potwierdzenie wpłaty.

Opłatę skarbową należy uiścić na konto Urzędu Miasta w Starogardzie Gdańskim

94 8340 0001 0001 1400 2000 0001

potwierdzenie uiszczenia opłaty wysyłać na adres piwstar@gdansk.wiw.gov.pl

Brak potwierdzenia wpłaty na mailu jest jednoznaczne z brakiem uczestnictwa w szkoleniu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszej strony internetowej, bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Skip to content